10 dolog amiből húsvét után túladagolásod lesz

A húsvéti ünneplése nem csupán a hétfői dorbézolásban merül ki, már jóval előbb elkezdődik az ezzel járó hedonizmusunk. Mi magyarok amúgy is szeretjük megadni az ünnepek módját, miért lenne ez másképp húsvétkor? Keddre általában úgy végezzük, mint aki nem csak szájon át, de intravénásan is kapta a kaját. Persze ez az élmény egy-két héten semmivé foszlik, ezért jövőre is vállaljuk a túladagolást.

 

 

Húsvéti sonka. Persze, ha tartottad a 40 napos böjtöt, ez számodra az örömbódottá időszaka. Ellenkező esetben, a múlt heti teszkó újság húsvéti sonka akciójának látványától is öklődni fogsz.

 
 
Koleszterin szintünk térden állva fog kegyelemért könyörögni keddre virradóan. Kicsit később ízlelőbimbóink is. Zöldséget, sok friss, harsanó, roppanó zöldséget akarunk végre!
 
 
Az olcsó parfüm illata. Szerencsére ez csak egy napos hullámban érkezik, attól viszont csak annál makacsabb és alaposabb hajmosással tudsz tőle megszabadulni.
 
A csibés-nyuszis-kisbárányos képek már jóval az ünnepek előtt elárasztják Facebook falunkat és úgy egyáltalán, minden létező felületet. A végére egyszerűen éhezik a szemünk a pusztulat ronda giffekre, glitterekre. Hiányolni nem fogjuk őket, de nyugtalanító lesz a következő ünnepig a felszívódásuk. 
 
 
Állatos témában nem maradhat el a húsvét előtti hét Facebookos slágere, a felhívás-dömping, hogy ne adjunk ajándékba nyulakat húsvét apropóján. Nem mintha azért vennénk, ha vesszük, mert kínozni akarjuk, aztán a szemetesbe vágni. Már a feltételezés is sokkol bennünket. A túladagolás ebből is garantált húsvétkor.
 
 
Ha sokszor ülsz a szemes fasírt (értsd: Stefánia) felett tétovázva, befér-e még a bendődbe, akkor szinte biztosra vehető, hogy elég volt. Talán a következő szezonig. Köszönj el szépen, jövőre találkoztok!
 
 
A kaszinótojás csak úgy jó, ha otthon készítik. Ha anyukád csinálja, biztosan imádod. 2 napig. Amikor elhagyod a bázist, “véletlenül” ott felejted majd a gondosan becsomagolt tojásokat. Akar a franc kaszinótojás mérgezésben megpusztulni. Igazad is van!
 
 
Tojásfestéstől is be lehet sokallni, főleg ha kisgyerekes anyuka vagy óvónő vagy. Csak még egy tojást kifújni, csak még egyet telibe festeni kis szívecskékkel. Ilyenkor megfogadod, hogy a gyermekek vizuális ízlését a jövőben a skandináv geometrikus minimalizmus felé tereled.
 
 
 “Díszítsd fel kézműves csecsebecsékkel az otthonod húsvétra!” – számtalan cikk buzdít erre, ami optimális esetben tényleg feldobja az otthonunkat, néha viszont ijesztő húsvétszörnyek formájában válik valósággá. A húsvét a béna dekorációk időszaka is, ami nemcsak az otthonunkban, hanem sokszor üzletdekor képében is találkozunk vele. Zsenílianyulak, ferde szemű csibék és neonszínű, meghatározhatatlan krepp mutáns IZÉK sokkolják ilyenkor az ártatlan járókelőt. Ha mégis rászánod magad, ne felejtsd el lefotózni és feldobni a facebookra. Tudod?
 
 
Ha a hosszú hétvégét rokonlátogatással töltjük, akkor nagy valószínűséggel keddre a májunk már enyhe tiltakozással lesz a klasszikus “keresztapa pálinkája”-kategóriájú házi alkoholok irányába. Ezért, nem csak húsvét előtt, de utána is érdemes tartani egy kisebb böjti időszakot. Esetleg egy gyorstalpaló elvonóra jelentkezni.
 
 

Tovább húsvéti bejegyzéseimhez:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!